Robotik Atölyesi

Robotik atölyesinde klasik eğitim anlayışından uzaklaşarak geleceği inşa edecek çocuk ve gençleri; hareketli mekanizmaların tasarım aşamalarını gerçekleştirmeleri, projelerinde kontrol sağlayabilmeleri için yapılarına elektronik donanımları dahil etmeleri ve dijital ortamda kontrollerinin sağlanması ile buluşturarak robotik mantığını aktif bir şekilde öğreniyorlar.

Makineler, yazılımlar, veri tabanları, sensörler gibi mekanizmalar ile hayatımızın her bir alanında etkileşim içinde bulunuyoruz. Zaman geçtikçe bu mekanizmaların hem etki hem de kullanım alanları hızlı bir şekilde genişliyor.

Çocukların merakını uyandırarak sıfırdan başlayıp gerçeğe dönüştürecekleri proje süreci içinde mekanik, yazılım ve elektronik kavramları ile tanışıp geleceğin teknoloji, kodlama ve mühendislik derslerini şimdiden öğrenmiş ve uygulamış oluyorlar.

8-12 yaş aralığında olan çocuklar robotik kavramı ile erken yaşta buluşurken problem çözme, zihinsel çözümleme, analitik düşünme becerileri gelişiyor. Karşılaştıkları bir problem karşısında sistematik planlama, plan doğrultusunda hayata geçirme ve plandaki hatalarla karşılaştıkça pes etmeden tekrar çözüm üretme kararlılığına dair deneyim kazanıyorlar.